Materialen

Glas
De lijstenmaker heeft een aantal glas-soorten met elk andere eigenschappen:

Art-Glass

Gecoat glas (heet ook wel Art-Glass of True-Vue):
Kunstwerken met een hoge historische, artistieke en commerciële waarde vereisen optimale bescherming en zichtbaarheid. Deze glassoorten zijn voor minimaal 70% UV-werend dankzij een UV-werende coating. Glas voor museale collecties is vrijwel onzichtbaar dankzij een tweezijdige ontspiegelende coating.

Art-Glass Anti-Reflectie UV70 wordt het meest gewaardeerd door onze klanten.

  • UV-waarde: 70% – 99%, reflectie: 0,5% – 8%, lichtdoorlaatbaarheid: 92% – 99%, dikte: 2 t/m 8,4 mm

Normaal glas. (basis inlijst-glas):

  • UV-waarde: 45%, reflectie: 8%, lichtdoorlaatbaarheid: 85 – 99%, dikte: 2 t/m 6 mm

Enkelzijdig ontspiegeld glas:
Dit floatglas is enkelzijdig geëtst. Het basisglas voor ontspiegeld glas is floatglas (wiki) dat aan één of twee zijden door middel van een zoutzuur mengsel wordt geëtst.
De grofheid van de etsing geeft een hogere of een mindere mate van ontspiegeling. Doordat de oppervlakte van het glas geëtst wordt, heeft het als nadeel dat het beeld achter glas ook minder scherp is. Hoe grover de etsing hoe minder scherp het beeld. De etsing is bij dit type minder grof dan dubbelzijdig ontspiegeld glas. Het ingelijste werk komt dan ook nog steeds goed duidelijk over.

  • UV-waarde: 70% – 90%, reflectie: 0,5% – 1,5%, lichtdoorlaatbaarheid: 85% – 99%, dikte: 2 t/m 6 mm

Dubbelzijdig ontspiegeld glas: 
Dit is een tweezijdig geëtst floatglas. Doordat dit glas aan beide zijden geëtst wordt, veroorzaakt het een duidelijke vertroebeling van het beeld. Dit glas wordt meestal alleen gebruikt bij het inlijsten van een hoogglans foto of poster zonder passe-partout. Omdat de binnenkant ook geëtst is plakt de foto niet aan het glas vast.

Bron: Wybenga Glashandel


Passe-Partout

Een Passe-Partout (of een “mat”) zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas. Het heeft daarmee een beschermende functie.Daarnaast krijgt de inlijsting een rijkere uitstraling en kan het kunstwerk een mooi accent geven.
Alle gebruikte papier -en kartonsoorten en plak-tapes die gebruikt worden om werk vast te zetten zijn 100% zuurvrij.
Passe-partout kartonsoorten zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

 


Giclee
Een Giclee (spreek uit als zjie-klee) is een reproductie-techniek van zeer hoge kwaliteit, waardoor de giclée nauwelijks van het origineel te onderscheiden is. Giclees zijn limited editions en worden geleverd met echtheidscertificaat welke gesigneerd zijn door de kunstenaar. Door het gebruik van echte pigmenten behoudt de Giclée zijn kleur onder gemiddelde omstandigheden maar liefst 75 jaar. Giclees zijn in de winkel te bestellen en in te lijsten.

Andere producten:

  • Een selectie foto -en wissellijsten
  • Posters, kunst-kaarten en boeken
  • Facet-spiegels op maat
  • Ophangsysteem en ophang materialen van: