Menu Sluiten

Passe-partout
Een passe-partout zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas. Het heeft daarmee een beschermende functie. Daarnaast krijgt de inlijsting een rijkere uitstraling en kan het kunstwerk een mooi accent geven. Passe-partout kartonsoorten zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrij, pH-neutraal en gebufferd passe-partout karton van Moorman Karton.

 


Glas
De lijstenmaker heeft een aantal glas soorten met elk andere eigenschappen:

Art-Glass

Perfect White Clear: 40% uv helder wit floatglas 2,0 mm
Bij vervangbare kunstwerken met beperkte commerciële en/of sentimentele waarde en waarbij visueel voorkomen belangrijk is en waarbij het glas alleen maar een beschermende functie tegen stof en vuil heeft.

Perfect White Gloss Control: 40% uv éénzijdig ontspiegeld 2,0 mm
Bij inlijstingen met een beperkte commerciële en sentimentele waarde waarbij het glas naast een beschermende functie tegen stof en vuil ook een te sterke reflectie moet ombuigen.

Perfect White ArtGlass: 70% uv glas 2,0 mm
Bij kunstwerken en inlijstingen waarbij visueel voorkomen belangrijk is.
ArtGlass is nauwelijks zichtbaar door de anti-reflectie coating. ArtGlass uv70 is vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding het meest gekochte glas.

Perfect White Museum: 99% uv 2,5 mm
Schitterende visuele eigenschappen met optimale bescherming, kies Perfect White Museum bij verzamelstukken die voor de toekomst bewaard moeten blijven, bijvoorbeeld originele schilderijen en prints van een gelimiteerde oplage met een hoge waarde, evenals items met een sentimentele waarde. Deze glassoort valt onder de categorie “conserverend inlijsten”.

Bron: Wybenga Glashandel